Malatya’da ki Atmalılar Sosyal Dayanışma Derneğinin düzenlediği gençlik buluşması kötü hava koşularına rağmen Arguvanda yoğun katılımla tamamlandı. Yukarı atma köylerinden gelemeyenler telefon ederek mesajlarını bildirdiler.
Hava muhalefetinden dolayı biraz gecikmeli başlayan toplantının açılış konuşmasını Atmalılar Dernek Başkanı Mehmet Ali BAŞIBÜYÜK yaptı. Katılanlara “Hoş geldiniz” dedikten sonra “Atmalılar Derneği olarak gençlere yeterli zaman ayıramadıklarını, oysa gençlerin toplumun dinamiği ve barışın temsilcileri olduğunu” söyledi.
Dernek yönetiminden Seyfi YÜCEL “Atmalı gençlerin artık örgütlü olmalarının gelip geçtiğini, sadece Malatya değil Türkiye de ki Atmalıların birlikte örgütlenmesi konusunda gençlere görev düştüğünü. Atma Haber WEB sitesine sahip çıkmalarını” vurguladı.
Şotik köyünden Şair Mehmet ÇIPLAK yaptığı konuşmada “Gençler artık değerlerine sahip çıkmalı. Devlete karşı her ne kadar biz yükümlüklerimizi yerine getirsekte Devlet bizi bir türlü sevmedi. Oysa Atma kültürü dayanışma ve bir arada yaşamanın öğelerini içinde taşır. Ötekileştirmenin kabul edilir olmadığını barışın ve eşitliğin ortak payda olması gerektiğini” vurguladı. Hoşgörüyü anlatan şiiri beğeni topladı.
Naciye ÇINAR “Ben kendi dilimle sizlere hoş geldiniz demek istiyorum” dedikten sonra misafirleri Kürtçe selamladı.
Seda ÇIPLAK “Atmalıların gençlik örgütlemesini yaparak Gençlik Kollarını kurduktan sonra Kadın kollarını kuracaklarını hedefleri arasında olduğuna” vurgu yaptı.
Yücel Kolejinden Rıfat YÜCEL “Eğitimin önemini ve Atmalı gençlerin bu konuda duyarlı olmasın, geleceğin eğitim açısında ki önemini hatırlattı.”
Atatürk İlköğretim Okulu Aile Birliği adına konuşan Muharrem BAYRAM “Eğitimin vekil müdür ve yöneticilere bırakıldığını, artık vekil yönetici istemediklerini, yardımcı kitap olarak okutulan yayınların bilinçli dayatıldığını söyledi. Güneşin batığı yerde küçük adamların gölgesinin uzun olduğunun, altını çizerek söylüyorum” dedi.
Malatya MİREFE firma yetkilileri “Tarım ve hayvancılık alanda Atmalıların yanında olduklarını belirti.
Malatya İ.H.D Başkanı Ramazan KUZU “Birliktelik ve örgütlü olarak ötekileştirmenin önüne engel olmalıyız. İnsanların dini, ırkı, inançları ve etnik kimliği ile değil insan olmanın kısasıyla değerlendirmek gerekli” dedi.
Siyasi kurumlardan temsilciler Atma yöresinin birlikteliği her acıdan anlamlı olduğuna vurgu yaparken tüm Arguvanın birlikte olmasını üzerinde durdular.
Narmikan köyünden katılan Ahmet ERCAN “Yazıbaşı İlköğretim Okulunun kaloriferin yanmadığını çocukların ısınma sorununa bir türlü çözüme kavuşmadığını” dile getirdi.
Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin TAŞTAN “Atmalılar birlikteliğinin bütün Arguvanlılara örnek olması gerekli. Arguvan Belediyesi olarak her açıdan destek olacaklarını herkesin bilmesini istiyorum. Okumuş aydın insanların örgütlü olması artık kaçınılmaz” dedi.
İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Mengüç ve Naki Düzova'da yaptıkları konuşmada birliktelikten duydukları memnuniyeti belirttiler.
Son olarak Atmalılar Dernek yönetiminden söz alan Rıza Parlak “Toplantı da ortaya çıkan sorunların gençleri beklediğini vurgu yapıp” Çözüm adres olarak gençleri gösterdi. “Atmanın değil bütün Arguvanın birlik olmaktan başka şansı kalmadığını” söyledikten sonra Arguvan Köylerini anlatan şiiri okudu. Toplantıda Atma Köy ve Atmadan insan manzaralarını gösteren sinevizyon gösterisiyle devam etti.
Konuşmacılara Hasan CEMALİN “BARIŞA EMANET OLUNUZ” kitabı hediye edildi. Katılımcılar ikram edilen yemekten sonra toplantı tamamlanmış oldu.