OZAN EKBERİ’NİN 50.SANAT YILI TÜRKÜ ŞÖLENİ İLE KUTLANACAK

Arguvanlı Ali Ekber Gülbaş’ın (Aşık Ekberi) 50.sanat yılı türkü şöleni ile kutlanacak. İstanbul’da faaliyet gösteren Çavuş Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Halk Ozanı Ekberi’nin 50 sanat yılı türkü şöleni 25 Mart 2012 Pazar günü yapılacak.

OZAN EKBERİ’NİN 50.SANAT YILI TÜRKÜ ŞÖLENİ İLE KUTLANACAK
Arguvanlı Ali Ekber Gülbaş’ın (Aşık Ekberi) 50.sanat yılı türkü şöleni ile kutlanacak. İstanbul’da faaliyet gösteren Çavuş Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Halk Ozanı Ekberi’nin 50. sanat yılı türkü şöleni 25 Mart 2012 Pazar günü yapılacak.
 
 
Çavuş Köyü Dernek Başkanı Abbas Genç Arguvan Habere yaptığı açıklamada, Türk Halk Müziğine ve Arguvan’a çok önemli eserler kazandıran, kültürümüzün önemli emekçilerinden Ozan Ekberi’nin 50. sanat yılını Ekberi’ye yakışan bir şekilde kutlamak amacıyla türkü şöleni düzenlediklerini, şölene tüm Arguvanlıları, Türkü Severleri ve Ekberi dostlarını davet ettiklerini belirtti.
 
Genç etkinliğe Sanatçılar Ali Abbas Aslantürk, Adıgüzel Göksu, Cengiz Özkan, Çiğdem Elmas, Erdal Erzincan, Erdal Güney, Erol Köker, Gani Pekşen, Gülcihan Koç, Hıdır Göksu, İsmail Özden, Mehmet Balaman, Muharrem Temiz, Muzaffer Özdemir, Mesut Salman, Nilüfer Sarıtaş, Özcan Türe, Pınar Sağ, Selahattin Alpay, Seval Eroğlu, Tolga Sağ, Tuncay Balcı’nın da destek verdiğini belirtti.
 
Tarih: 25.Mart 2012
Saat: 13.00
Yer: İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi 0.216.5762411
 
 
 
ALİ Ekber GÜLBAŞ (Ekberi)
 
1940 yılında Arguvan Çavuş Köyü’nde doğdu Gülbaş kabilesinden Hakverdi oğlu Bektaş’ın torunu İbrahim’in oğludur. Kendi köyünde ilkokulu bitirdi. Malatya`da ortaokulu iki sene okudu. Okulu ekonomik sebeplerden dolayı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Okulu yarıda bıraktıktan sonra, kendisine özgü şiir yazma hevesi iyice artmış, çektiği bütün sıkıntıları şiirlere dökmeye başlamıştı, Gurbetle ilk olarak Adana`da pamuk tarlalarında çalışarak tanışmış olup, daha sonra İstanbul`a gelmiştir. Çeşitli zorluklara katlanarak günlerini geçirmiştir. Daha sonra kendisine EKBERİ mahlasını seçer. Askere gidip geldikten sonra haftalık bir gazetede çalışır, ayrıca şiirleri yayınlanmaktadır. 1966 yılında Aşk ve Gurbet adıyla ilk şiir kitabını yayınlar. Daha sonra tekel kurumuna işçi olur. 1970 yılında Malatya`ya nakil gelir, burada da yerel gazetelerde şiirlerini yayınlatmaya devam eder. Deli Gönül Hangi Dala Konarsın diyerek halkın kulağında yankılanmaya başlamıştır. Çeşitli şiir yarışmalarına katılmış olup, ödüller almıştır. 1986 yılında emekli olmuş evli ve dört çocuk babasıdır. Ekberi halen çalışmalarını devam ettirmekte olup yayınlanmış kitaplarının yanında halen yayınlanmamış çok sayıda eseri bulunmaktadır.
 
 
DELİ GÖNÜL
 
Deli gönül hangi dala konarsın
Tutunacak senin dalın mı kaldı
Ahu feryad ile niçin yanarsın
Şu dünyada senin malın mı kaldı
 
Felek seni gafletinde uyuttu
Eşin dostun ne varısa unuttu
Esti san yelleri gülün kuruttu
Bülbüller ötecek gülün mü kaldı
 
Yerin yok yurdun yok nerde kalırsın
Her yüze güleni dostun sanırsın
Bunca derdi sen üstüne alırsın
Senin dert çekecek halın mı kaldı
 
Ateşlere yanar bu dertli Ekber
Dünyanın sonu da yalanmış meğer
Bir yarin var idi almış yad eller
Candan başka senin varın mı kaldı
 
(Ekberi bilgisi Hasan Basri Kılıç tarafından hazırlanan Arguvanlı Ozanlar kitabından alınmıştır)
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Huseyin ciftci
Huseyin ciftci - 13 yıl Önce

ben böyle degerlerin birgun

SIRADAKİ HABER

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56