Twitter yasağının kaldırılmasının beklendiği gün gelen kararın açıklama bölümünde ayrıca ‘itiraz et’ butonu da yer alıyor. İtiraz butonuna tıklandığında ise ‘unvan, kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve açıklama’ bölümlerinin doldurulması talep ediliyor. Mahkeme kararı olmadan idari tedbirle alınan kararın, Suriye ile ilgili tapelerin sızmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Alınan karar dün 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi. Yasaklama kararının gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacağı ifade edildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önceki gün, Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili soruya, “Bunların arkasında YouTube var” yanıtını vermişti. 2008’de de kapatılan YouTube’la ilgili Erdoğan “Ben giriyorum, siz de girin” demişti.
BM ve ABD’den tepki
Twitter ve YouTube yasağına uluslararası arenadan tepkiler gelmeye de devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) sözcü yardımcısı Farhan Haq, dünkü günlük basın toplantısında Suriye tapesi ve YouTube yasağını değerlendirdi. “Biz Suriye’de devam eden çatışmada daha fazla silahlandırmaya karşıyız. Tüm ülkelerden, çatışmalara engel olunması konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz” diyen Haq, sosyal medyaya yönelik yasakların kaldırılması çağrısını da yineledi. ABD ise erişim yasaklarını, Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) taşıdı. ABD’nin AGİT nezdindeki daimi temsilcisi, Daniel B. Baer, Türkiye’deki Twitter yasağıyla ilgili, ‘bu tip yeni hukuksuz kısıtlamalardan kaçınılması çağrısı’ yaptı ve endişelerini dile getirdi.
kuduran it kendi başını yermiş fûravun gibi olmuşlar