KADINLARLA İLGİLİ YENİ BİR SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMASI

Yazar Hatice Eroğlu Akdoğan'ın Kadınlarımız; Sofrada Yeri Ağzında Dili Olmayan isimli kitabı Ceylan yayınlarından çıktı.

KADINLARLA İLGİLİ YENİ BİR SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMASI
Arguvanlı hemşehrimiz Yazar Hatice Eroğlu Akdoğan'ın yeni kitabı.

Yazar: Hatice Eroğlu Akdoğan,
Kadınlarımız; Sofrada Yeri Ağzında Dili Olmayan, Ceylan Yayınları, İstanbul, Eylül 2017. 191 s.
  
Elinizdeki kitap için konuşan kadınlar, kimimizin büyükannesi, kimimizin annesi ve kimimizin de ablası olabilen yaş kuşağının kadınları. Onların tarihte özel olarak yazılı bir yeri yoktur. Bunun yerine genel olarak sadece “ezilen kadın” şeklinde bir ifade kullanılır.

“Kadınlarımız: Sofrada Yeri Ağzında Dili Olmayan” çalışması ise o kara perdeyi bir yerinden aralayarak, arkada yer alan kadınların kendisini konuşturuyor.

Fatma, Emine, Hediye ya da Ayşe kadınlar… Modern kentleşme ve ya köyden kente göç öncesi süreçte kıra egemen olan kapalı aile ekonomileri ve buna denk düşen feodal, yarı-feodal, olduğu kadar ataerkil ilişkilerin baskın ortamında isimsiz, cisimsiz birer nesne gibi öylesine yaşadılar. 

Bu kadınların ezilmişliklerini oluşturan yol, yöntem ve araçlar kendiliğinden gelişim sürecinin içinde öylesine saklı kaldı. Onların yaşadıklarının özel olarak görünür kılınması, işte bu kitabın en önemli işlevlerinden biri olacaktır.
Evet, kadınlar vardı ama nerede, nasıl var oldu?


 
 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 07:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner40

banner45

banner57

banner39

banner44

banner56